Cercetătorii americani au efectuat un studiu pentru a stabili care sunt alimentele care protejează pielea. În urma testelor, cercetătorii au descoperit că cele mai bune alimente pentru piele sunt cele bogate în vitamina C, precum portocalele, roșiile și căpșunele.
Cele mai bune alimente pentru piele sunt cele bogate în vitamina C
Un aport crescut de vitamina C reduce apariția ridurilor și previne uscarea tenului, problemă des întâlnită, în special, la femeile de peste 30 de ani, susțin oamenii de știință.

Efectele benefice ale vitaminei C sunt date de faptul că aceasta este un antioxidant care protejează împotriva razelor ultraviolete.

Mai mult, vitamina C menține fermitatea pielii prin sinteza colagenului. Cercetătorii au observat că și broccoli este o legumă benefică pentru sănătatea pielii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment