Iaurtul și celelalte lactate degresate sunt bogate în proteine și în calciu și pot fi folosite cu succes în dietele pentru slăbit.
Iaurtul, folosit cu succes in dietele de slabit
Raportul dintre proteine și carbohidrați conținut de iaurt este ideal pentru slăbit, iar combinația de nutrienți pe care o conține, ajută la înlăturarea senzației de foame.

Pe lângă proteine și calciu, iaurtul este bogat în organisme active precum probioticele (bacilul bifidus). Acestea stimulează imunitatea, previn infecțiile și mențin tubul digestiv într-o stare bună de funcționare.

Iaurtul va oferă o mare lejeritate în efectuarea unor combinații gastronomice: poate înlocui cu succes înghețata dacă este congelat, în acest fel reducând aportul caloric, poate fi amestecat cu fructe obținând un delicios desert sau îl puteți combina cu cereale pentru un mic dejun foarte sănătos.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment