Cercetatorii coreeni sustin ca mirosul de cafea proaspata are efecte benefice asupra sistemului psihic, alungand stresul.

Ei au observat ca aroma de cafea creste activitaea cerebrala a unor gene care au efecte antioxidante, indepartand efectele nocive ale stresului. Vitaminele A, C, E si beta carotenul, cei mai cunoscuti antioxdanti, au un rol de protectie asupra celulelor si inghit moleculele toxice, numite radicali liberi, care provoaca stres.

Rezultatele studiului completeaza beneficiile consumului de cafea, printre care - reducerea riscului de cancer ovarian sau scaderea in greutate. Specialistii au vrut sa demonstreze ca si aroma de cafea are efecte benefice, insa totul se limiteaza la un consum zilnic moderat.

Specialistii au constatat variatii la 17 gene in grupul celor care au fost expusi la mirosul de cafea. Interesant este ca aceste gene erau incluse in mai multe categorii functionale: antioxidanti, utilizarea proteinelor, regenerare celulara, aparare si toxicitate, comunicare celulara si rata metabolica.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment