Broccoli contine aceeasi cantitate de vitamina C ca si lamaia, inclusiv si multe alte substante. Cel mai des ea se intalneste in Marea Britanie, Spania si Italia.
Broccoli - o adevarata sursa de vitamine
Broccoli are un caloraj de 25 kcal la 100 g. Ea contine multe fibre, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, sulf, vitamina C, B1, B2, B5, B6, PP, E, C, provitamina A. Consumul regulat de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului.

Broccoli contine o mare cantitate de vitamine si minerale, in special potasiu, acid folic, fier, betacaroten si sulf ceea ce face din ea o bomba vitamino-minerala. Broccoli mobilizeaza sistemul imunitar, previne anemia, infectiile, bolile hepatice si tumorile. Plus la toate consumul de broccoli incetineste imbatranirea!

Broccoli a inceput sa creasca pe coasta mediteraneană. Numele acestei legume vine de la cuvantul italian “brokko”, ceea ce inseamna salvare sau ramura. Broccoli se cultiva din cele mai vechi timpuri, dar in Europa a devenit populara in sec. al XVI-lea. Mai tarziu emigrantii italieni au adus-o in America.

Broccoli contine sulforafan - o substanta care incetineste dezvoltarea tumorilor mamare, blocand divizia celulelor canceroase. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment