E bine sa se consume lapte fluid nefermentat, dar cantitatea potrivita de lapte dulce este cam de o jumatate de litru. Bautorii de prea mult lapte dulce risca sa aduca in organism prea mult fosfor din acest lapte, stricind balanta importanta intre calciu si fosfor.

Brinzeturile sint folositoare pentru ca aduc proteine valoroase, insa e bine sa manince fara grija brinzeturi oamenii sanatosi, in plina activitate, deci care fac miscare.

Cei care au unele hibe de sanatate e bine sa consume brinzeturi degresate si, atentie, cit mai putin sarate.

Aviz celor cu hipertensiune, dar si celor cu boli de ficat. Revenind la lapte, laptele dulce nedegresat e bine sa se dea copiilor, dar bolnavii de inima, mai ales hipertensivii trebuie sa bea lapte degresat.

Cascavalul, cel atit de gustos, este recomandat oamenilor sanatosi si nesedentari. In materie de unt este clar ca acesta este recomandat, dar fara a face excese cind e vorba de boli de inima, de hipertensiune, de boli hepatice.

Dieta omului trebuie sa fie cit mai diversificata. E bine sa maninci in fiecare zi altceva si din toate, dar cu masura. Bolile moderne sint boli ale alimentatiei dezechilibrate si ale sedentarismului provocat de excesul de confort. Si sa nu uitam sa mergem pe jos o jumatate de ora zilnic, sa nu injuram cind nu merge liftul, fiindca urcatul si coboritul a 70 de trepte, cam 6-7 etaje, si asta in fiecare zi, evita aparitia bolilor cardiovasculare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment