Miraculoasa substanţă din condimentul curry - curcuminul - are efecte antioxidante, anti-inflamatorii şi anticancerigene, afirmă un studiu britanic citat de BBC.

Curry-ul este utilizat ca agent de colorare şi ca mirodenie în prepararea multor feluri de mâncare, mai ales indiană. Iar curcuminul este un component al turmenicului, care aparţine familiei ghimbirului.

O echipă de cercetători de la Cork Cancer Research Centre a efectuat o serie de teste ce demonstrează că substanţa distruge celulele canceroase cultivate în laborator, încă din primele 24 de ore de la administrare. Descoperirea reprezintă o etapă importantă în generarea unor noi tratamente anticancer.

Doctorul Lesley Walker, director în cadrul Cancer Research din Marea Britanie, întrevede posibilitatea ca substanţele din turmenic să se transforme în tratamente împotriva cancerului esofagian.

Rata cancerului esofagian a crescut simţitor în ultimii ani. Răspândirea sa se leagă, în opinia cercetătorilor, de obezitate şi alcool. În Marea Britanie, în fiecare an, aproximativ 7.800 de persoane sunt diagnosticate cu cancer esofagian, acesta reprezentând o cauză frecventă a decesului în această ţară.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment