Ciocolata care te ajută să pierzi în greutate prin arderea de calorii? Sună minunat. Dar din păcate, pentru cel care ar trebui să plătească £37 pentru un supliment de Slim Choc, idea nu rămâne decât o fantezie. Produsul a fost unul dintre elementele de bază ale „tratamentelor miraculoase” comercializate britanicilor care nu ştiau să-şi susţină drepturile, susţine The Office of Fair Trading (OFT).

Consumatorul Watchdog a spus că astfel de sisteme au afectat 200,000 dintre britanici timp de un an, la un cost de £ 20milioane. 78 la sută din victime sunt femei.

Directorul de la Protecţia Consumatorului susţine: „Înşelătoriile în ceea ce priveşte sănatatea miraculoasă are drept ţintă persoanele vulnerabile, persoane care sunt disperate pentru a găsi un leac. Aceste produse sunt deseori lipsite de valoare şi pot fi chiar periculoase cu componente netestate şi chiar dăunătoare.”

OFT a atenţionat consumatorii referitor la anunţurile Slim-Choc, care au fost trimise prin e-mail la mii de britanici. Producătorii susţin că persoanele care mănâncă „ciocolata care slăbeşte”, ar putea slăbi în 20 de zile fără nici un efort fizic şi fără a reduce din meniu. Mii de oameni au fost „învăţaţi” să plătească £37 pentru o rezervă de 40 de zile. Un alt produs discutabil a fost „Tampon Lipo-Slim”. Compania libaneză afirmând că tampoanele le-ar permite persoanelor să scadă în greutate în timpul somnului.

Tampoanele erau predispuse să absoarbă grăsimile naturale în exces printr-o "uşă capcană" din picioare - în acelaşi fel în care copacii ar trage apă prin rădăcinile lor. Această idee însă nu are nici o bază în domeniul ştiinţei. De asemenea, apar şi unele produse pentru diabetici.

Alice Tuff, de la Sense About Science susţine : „Costurile emoţionale şi financiare a oamenilor care pot fi atraşi sunt enorme de aceea este necesară promovarea publică a vigilenţei în abordarea acestei probleme grave”. (N.N.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment