Dietele cu alimente bogate în proteine pot ţine senzaţia de foame sub control, relevă un studiu efectuat la Universitatea Washington din Seattle, SUA. Cercetătorii au demarat acest studiu pentru a observa mai bine cum funcţionează dietele. Oamenii de ştiinţă au descoperit că proteinele sunt cele mai bune elemente care pot ţine sub control hormonul ce controlează foamea.

În acelaşi timp, carbohidraţii şi grăsimile sunt responsabile pentru acumularea kilogramelor în plus. La studiu au participat 16 voluntari cărora le-au fost oferite spre consum trei tipuri de băuturi. Fiecare băutură conţine o cantitate diferită de carbohidraţi, proteine şi grăsimi.

Voluntarilor le-au fost colectate mostre de sânge înainte de consumul primei băuturi, iar apoi la fiecare 20 de minute, timp de şase ore de la consum. În fiecare mostră de sânge s-au măsurat nivele din substanţele mai sus menţionate. Pe lângă acest lucru, cercetătorii au observat că atunci când nivelele de proteine erau mari, voluntarilor li se făcea mai greu foame.

Însă, atunci când nivelul de carbohidraţi era mare, senzaţia de foame care i-a cuprins pe cei 16 a fost mult mai intensă şi s-a instalat mult mai repede decât în mod normal.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment