In limba greaca, melissa inseamna albina si se spune ca planta aceasta este iubita de albine. Este un elixir al tineretii pentru ca relaxeaza si revigoreaza inima.

Studiile fitoterapeutilor arata diverse proprietati importante ale plantei. Este vorba de efectele antispasmodice, sedative si carminative (favorizeaza eliminarea gazelor) ale plantei.

Infuzia este recomandata de specialisti drept un remediu pentru nevrozele cardiace, manifestate prin palpitatii, oscilatii ale tensiunii arteriale si insomnii. In istoricul plantei s-au inregistrat exemple de consumatori care au baut, ani de-a randul, ceai de roinita.

Folosirea roinitei este asociata cu longevitatea si limpezirea mintii. Pe langa infuzie se foloseste si uleiul de roinita. Acesta este util in tratamentul durerilor de cap sau al migrenelor cauzate de stres, asociate cu senzatia de tensiune la nivelul cefei si umerilor.

Se pune 3 g planta uscata intr-o cana de apa clocotita, apoi se acopera vasul si se lasa 10 minute. Dupa aceea se strecoara ceaiul. Se pot consuma 2 cani pe zi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment