Carnea trebuie neaparat sa fie in regimul alimentar al bolnavului de tuberculoza. De preferinta carnea trebuie fripta sau coapta la cuptor. Orice carne este la fel de buna, fie de pasare, de peste sau de vita.

Ouale sint un aliment excelent. Trebuie luate in intregime, nu numai galbenusul, dar un ou pe zi este suficient. Laptele este de asemenea, un aliment pretios, usor de asimilat.

E bine sa fie mincat la mese, cite un litru pe zi, la fel poate fi folosit sub forma de iaurt, lapte batut si brinza cu smintina. Untul este grasimea cea mai lesne asimilabila, e bine ca prepararea bucatelor sa se faca cu unt si de asemenea, sa fie mincat untul pe piine.

Piinea bine coapta sau este bogata in hidrati de carbon si deci, foarte hranitoare. Totusi, nu se va trece peste doza de 500 g pe zi. Fructele si legumele, sub orice forma sint pretioase si deci, trebuie sa predomine in alimentatia bolnavilor de tuberculoza.

E bine, ca bolnavii sa se abtina de la orice fel de bauturi alcoolice si de la fumat.

Retineti schema meselor:
- doua mese principale si la ora 19.00, care trebuie sa se compuna din supa sau ciorba, o mincare scazuta cu legume, friptura cu garnituri, brinza si un dulce.
- dimineata se va consuma de preferinta lapte, ceai cu sau fara zahar sau ciocolata,  piine cu unt.
- gustarea la ora 16.00 va consta din un pahar de lapte sau un ou, sau pine cu unt , fructe si legume proaspete.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment