În cazul în care dorim să facem un anumit tip de sport, este important să avem o alimentație corectă, deoarece ea ajută la sporirea efectelor exercițiilor fizice. Dacă efectuați activități ce necesită rezistență fizică mare (alergat, înot, mersul pe bicicletă), sunt recomandate alimente precum bananele, cerealele integrale sau avocado.
Alimentatia corecta in timpul sportului
Nutriționiștii recomandă cu circa 30 de minute înainte de a începe alergatul, consumul alimentelor ce vă pot oferi energie (de exemplu, batoane cu nuci). Este indicat și ceaiul verde, deoarece conține antioxidanți și cafeină, care oferă energia corespunzătoare. În timpul alergatului puteți consuma jumătate de litru de apă.

După aproximativ o oră de la finisarea alergatului, consumați produse bogate în vitamine. Salata verde și un pahar de suc de morcovi sau portocale este o sursă sigură pentru obținerea mineralelor și a vitaminelor de care aveți nevoie.

Dacă doriți să înotați, nu este recomandat ca organismul să fie încărcat cu mâncăruri grele. Cu circa 20 de minute înainte de înot se indică o gustare ușoară: o ceașcă de ceai sau cafea, o banană sau un mango. Mâncați după o oră la încheierea acestei activități.

Dacă practicați un sport de echipă (cum ar fi fotbalul), se indică o alimentație bogată în carbohidrați, necesari menținerii rezistenței cardiovasculare, dar și în proteine pentru creșterea musculaturii. Se indică alimente precum cartofii copți, salată verde și roșii. La o oră după încheierea acestei activități, puteți consuma friptură de vită sau de pui, cartofi, legume.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment