Specialistii recomanda alternarea diferitelor tipuri de apa, cu scopul de a oferi organismului posibilitatea de a se “odihni”, evitand astfel acumularea de minerale.

Exista insa riscul ca aceasta recomandare sa fie gresit inþeleasa de majoritatea publicului, care va alterna pur si simplu un brand de apa minerala cu altul. In acest caz, alternarea lor nu mai are efectul dorit - organismul nu se mai poate reface deoarece, chiar daca concentratia de minerale este diferita, cele mai multe ape minerale conþin aceleasi feluri de substante.

Din acest motiv, toate tipurile de apa minerala ar trebui alternate cu unul non-mineral - apa de fantana, de masa sau provenita direct dintr-o sursa naturala. Calitatea apei de fantana nu este suficient de inalta, apa de masa este de obicei procesata adiþional, asa ca este recomandata alternarea consumului de apa minerala cu o apa de izvor.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de apa este continutul scazut de minerale, ceea ce o face potrivita chiar si pentru consumul pe termen lung, fara sa fie alternata cu alte tipuri de apa.

Fiind extrasa de la adancimi mici apa de izvor are un indice de mineralizare mai mic (aproximativ 82 mg/l) decat cel al apelor minerale extrase de la adancimi mari.

Apa de izvor este astfel potrivita pentru a face o pauza dupa consumul de apa cu un indice mai mare de mineralizare, iar continutul scazut de sodiu o face potrivita pentru intreaga familie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment