Acizii grasi Omega 3, care se gasesc in carnea de peste si in uleiurile vegetale, hranesc sistemul nervos. Studiile au aratat ca acesti acizi grasi ajuta la reechilibrarea emotionala, readuc optimismul, cresc energia si puterea de concentrare.

Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru functionarea corecta a metabolismului si pentru refacerea membranelor celulare nervoase. Sustinatorii medicinei naturiste pledeaza si pentru folosirea suplimentelor nutritive, precum S-adenosil metionina (SAM-e). Acesta a fost studiat in numeroase lucrari stiintifice despre depresie, iar cercetarile au aratat ca imbuna tateste mult starea generala a unei persoane, comparative cu un placebo.

Acest supliment este indicat in special in depresiile pe care pacientii le descriu mai mult ca pe o lipsa de energie. Se recomanda 400-800 de miligrame zilnic, in functie de toleranta fieca rei persoane.

Acest supliment este contraindicat celor care au diabet, glicemie scazuta sau afectiuni psihice serioase. Printre efectele secundare pe care le poate da se numara cele gastrointestinale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment