Produsele alimentare de culoare albă (printre care cartofii, orezul alb sau pâinea albă) sunt alimente care nu se pot bucura de o acţiune dietetică corespunzătoare. Mai jos urmează patru alimente de culoare albă, care au un efect sănătos şi nu pot fi ignorate.
Patru produse alimentare de culoare alba ce au un efect sanatos
Conopida
Este o legumă de culoare albă, care ar trebui să aibă un loc special la cină. În această familie se mai includ broccoli şi varza. Conopida reduce riscul anumitor tipuri de cancer. De asemenea, este o sursă bună de vitamine C, K, B6 şi fibre. Pentru a obţine un beneficiu pentru sănătate, consumaţi piure de conopidă în loc de piure de cartofi.

Ceapa
Cu toate că are un miros puternic, ea oferă avantaje de sănătate destul de convingătoare. Ceapa conţine compuşi care ajută la scăderea riscului de boli de inimă, prevenirea coagulării anormale a sângelui, scade tensiunea arterială şi nivelul de colesterol. De asemenea, consumul cepei scade riscul anumitor tipuri de tumori ai tractului digestiv. Plus la aceasta, mai are efecte antiinflamatorii şi antioxidante.

Ciupercile
Ciupercile sunt unul din alimentele mai puţin apreciate de către mulţi. Majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi de beneficiile de sănătate considerabile. Un studiu amplu a arătat că ciupercile ajută la stoparea replicării celulelor cancerului mamar. Ciupercile mai conţin polizaharide care stimulează sistemul imunitar de a lupta împortriva infecţiei. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de anumite vitamine B şi minerale.

Usturoiul
Deşi anterior s-a crezut că usturoiuil scade nivelul de colecterol, studii recente nu au susţinut acest lucru. În ciuda acestui fapt, usturoiul ajută la protecţia împotriva bolilor de inimă cu reducerea riscului de formare a cheagului, care poate duce la atac de cord. Are efecte antivirale şi antibacteriene care ajută la îndepărtarea răcelii şi altor infecţii minore. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment