Oamenii de stiinta din Scotia avertizeaza ca mancatul in exces sau dietele drastice ne reduc cu pana la 25% speranta de viata. Ei spun ca adolescentii si copiii au cel mai mult de suferit de pe urma acestui stil de alimentatie haotic.
Mancatul in exces reduce speranta de viata
Persoanele cu o dieta care variaza de la o extrema la alta sunt mult mai expuse riscului de a deceda prematur.

Mancatul in exces sau bulimia afecteaza la ora actuala milioane de americani. Boala se caracterizeaza printr-un consum exagerat de alimente si prin faptul ca persoana pierde controlul asupra cantitatii de alimente consumate.

La polul opus se afla dietele drastice, care ne scapa rapid de kilogramele in plus, insa nu fara efecte secundare asupra sanatatii.

Nutritionistii spun ca o dieta echilibrata si sanatoasa reprezinta singura cale de a slabi si de a ne pastra in timp noua greutate. Potrivit acestora, o metoda eficienta este aceea prin care reusim sa slabim intre 500 de grame si un kilogram pe saptamana.

Specialistii sustin ca renuntarea la o masa, cum ar fi micul dejun, nu prezinta aceleasi efecte precum adoptarea unei diete drastice pe o perioada de cateva saptamani.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment