Ca organismul nostru să funcționeze optim, trebuie să îi asiguram necesarul zilnic de vitamine, minerale, proteine, lipide și glucide.

Cu toate acestea, se mai întâmplă ca programul nostru de masă să fie unul haotic, ajungând să avem diferite carențe nutriționale care se reflectă atât în starea noastră de sănătate, cât și în forța de muncă, starea psihică și greutatea corporală. Specialiștii propun ca măcar o săptămână pe lună să consumăm produse energizante, unele din ele sunt prezentate mai jos.

Semințe de cereale încolțite
Le putem găsi în magazine, la plafare sau chiar acasă: luați semințele de cereale și le așezați într-o farfuriuță în care ați pus un strat de vată bine îmbibat cu apă. Imediat ce au încolțit, semințele se vor inghiți dimineața pe stomacul gol, aproximativ o linguriță pe zi.

Cerealele
Cerealele sunt bogate în glucide și în complexul de vitamine B. Glucidele sunt eliberate lent, asigurându-vă energia pe parcursul întregii zile.

Ceaiul verde
Prin conținutul său de substanțe tonice, ceaiul verde băut dimineața asigură o bună funcționare a sistemului nervos, alungă oboseala și totodată conține una dintre cele mai bune substanțe naturale anticanceroase.

Pătrunjelul
Pătrunjelul este un concentrat de vitamine și minerale, asigurând în felul acesta “materia primă” a proceselor metabolice celulare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment