Mineralele sunt substante esentiale pentru toate fiintele de pe pamânt. Fara ele viata n-ar mai exista. Fierul, calciul, zincul, magneziul, potasiul, fosforul si iodul sunt câteva dintre ele. Ca sa functioneze optim, organismul nostru are nevoie în fiecare zi de o cantitate echilibrata de minerale.

Cum evitam lipsa de minerale
E important de stiut ca organismul nostru nu produce minerale. Tocmai de aceea alimentatia zilnica e sursa care furnizeaza organismului nostru aceste substante. O cantitate optima de minerale ne va proteja sanatatea si ne va pastra într-o forma fizica si psihica buna pe tot parcursul zilei. Numai asa vom putea raspunde cu succes tututor provocarilor care apar de dimineata pâna seara.

Trebuie deci sa avem o alimentatie bogata în minerale. Din pacate, de obicei nu prea avem timp sa ne ocupam cu atentie de ceea ce mâncam. De cele mai multe ori nici nu prea stim ce substante nutritive contine sau nu contine un anumit aliment. Azi ne familiarizam cu o singura sursa de minerale. Poate cea mai consistenta. Cereale pentru micul dejun.

Cerealele si mineralele
De ce tocmai cerealele de mic dejun? Pentru ca sunt un izvor de minerale si sanatate pentru organismul nostru. Si în plus rezolva problema lipsei de timp fiindca se prepara în mai putin de 30 de secunde.

Cerealele contin fier si calciu. Unele sortimente contin si alte minerale precum fosfor, magneziu si zinc.

Fierul este esential pentru producerea energiei în corpul nostru. Mareste capacitatea de efort a organismului si întareste sistemul imunitar. Amelioreaza semnele de oboseala si reduce riscul aparitiei anemiei.

Calciul este important pentru sistemul osos si pentru dantura. El ne ajuta sa avem unghii frumoase. De asemnea previne aparitia osteoporozei si problemele cardiovasculare.

Consumul de magneziu creste rezistenta corpului la infectii si îmbunatateste randamentul intelectual. Asociat cu o cantitate optima de calciu, combate stresul si starile depresive. Magneziul asigura si buna functionare a sistemului cardiovascular.

Fosforul se implica în mentinerea sanatatii oaselor si danturii. Aceasta substanta îsi indeplineste rolul doar atunci când este însotita de calciu.

Zincul sporeste capacitatea de rezistenta a organismului în fata infectiilor. De asemenea accelereaza vindecarea ranilor si reduce substantial nivelul de colesterol din organism. Zincul este util si pentru acelea dintre noi care sufera de dereglari ale ciclului menstrual.

Mai mult decât atât
O portie de cereale la micul dejun ne va schimba în bine întreaga zi. Fiindca în afara de minerale, cerealele mai contin vitamine si fibre. Cu acest mic dejun sanatos si delicios, vom fi în forma pe parcursul zilei pentru a face fata tuturor provocarilor. Vom evita caderile fizice si intelectuale sau starile de moleseala cauzate de lipsa de minerale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment