Mulţi dintre noi nici măcar nu ne imaginăm cum altfel ar putea începe o zi fără să savurăm o ceaşcă cu cafea - însă trebuie neapărat să descoperi minunile pe care le face cafeaua pentru frumuseţea şi sănătatea ta.

Dezodorizare cu zaţul de la cafea
Zaţul de la cafea te va ajuta, cu siguranţă, să scapi de mirosurile întepătoare de usturoi, ceapă şi care te urmăresc de cîte ori găteşti ceva folosind aceste ingrediente: doar freacaţi mîinile cu zaţ şi îndepărtează apoi cu apă călduţă rămăşiţele.

Reţetă pentru strălucirea părului
Are o aromă divină şi funcţionează de minune: vei obţine un păr mai strălucitor imediat după prima aplicare. Pregăteşte o cafea tare (de preferinţă, espresso) şi las-o să se răcească cîteva minute. Aplică această compoziţie pe părul uscat şi lasă să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă din belşug.

Reţetă anticelulitică
Toate cremele anticelulitice au un ingredient comun: cafeaua. Iată cum îţi poti prepara singură un tratament anticelulitic, pe bază de zaţ de cafea:
1. Proprietăţile zaţului sînt mult mai eficiente dacă este călduţ.
2. Întinde un ziar pe gresia din baie.
3. Amestecă un sfert de ceaşcă de zaţ proaspăt rămas de la cafea cu o lingură de ulei de măsline. Poziţionează-te pe bucata de ziar şi întinde compoziţia pe zonele afectate de celulită.
4. Împachetează acele zone într-o folie din plastic şi rămîi aşa cîteva minute.
5. Îndepărtează folia din plastic şi rămăşiţele zaţului. Fă un duş cu apă călduţă.
6. Tratamentul dă rezultate bune dacă este repetat de două ori pe săptămînă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment