Se vorbeşte despre beneficiile ciocolăţii deja de câţiva ani. Câteva studii au confirmat cu siguranţă acest lucru.  Mai întâi de toate, aceasta combate efectele antidepresive : s-a demonstrat că persoanele depresive consumă mai mult acest aliment decât persoanele non-depresive. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă rămân sceptici la această concluzie.

Un studiu german a demonstrat, de asemenea, beneficiile ciocolăţii asupra maladiilor cardio-vasculare. Studiul, publicat în revista « European Heart Journal », este rezultatul unei anchete. Au fost supravegheate 20.000 de persoane timp de 8 ani.

S-a ajuns la conluzia că consumul de 7,4 grame de ciocolată reduce cu 48 la sută riscul de accident vascular cerebral şi cu 27 la sută a celui de infarct miocardic. Acest efect pare a fi asociat cu reducerea tensiunii arteriale de pe urma consumului de ciocolată.

Multe dintre beneficiile ciocolăţii sunt datorate polifenolelor. Aceste substanţe se găsesc mai mult în ciocolată neagră, în comparaţie cu cea din lapte, care este lipsită de ele. Este recomandat de a mânca câteva grame de ciocolată pe zi, facându-ne din aceasta o plăcere. Totuşi, atenţie la constipaţie. (N.N.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment