Pentru o viaţă sănătoasă, dieteticienii recomandă consumarea de fructe, legume şi seminţe, în mod regulat.
O viata sanatoasa - consumarea fructelor si legumelor in mod regulat
În urma studiilor efectuate, de-a lungul timpului, în legătură cu efectele pe care alimentaţia le are asupra corpului uman, cercetătorii americani au realizat un top al primelor 10 alimente care contribuie la buna funcţionare a organismului şi la menţinerea stării de sănătate.

Roşiile, bogate în pigment roşu - lycopen, scad cu 40% posibilitatea apariţiei cancerului de prostată.

Nucile ajută la diminuarea nivelului colesterolului şi reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Soia, bogată în isoflavonoide, ajută la păstrarea densităţii oaselor şi la o funcţionare optimă a sistemului cardiovascular. Folosită în dieta curentă, soia scade riscul bolilor de inimă, previne apariţia cancerului de diverse tipuri şi întârzie apariţia osteoporozei.

Strugurii fluidizează sângele, elimină cheagurile şi reduc astfel riscul de accidente vasculare cerebrale.

Fulgii de ovăz consumaţi zilnic aduc un aport de fibre în organism, reduc nivelul colesterolului în sânge şi asigură buna funcţionare a inimii.

Bogate în pigmenţi antioxidanţi, afinele întârzie efectele îmbătrânirii şi ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar.

Portocalele protejează organismul împotriva cancerului şi a accidentelor cerebrale. Varza, bogată în acid folic şi potasiu, previne apariţia congestiilor cerebrale şi a cancerului.

Seminţele de in, care conţin grăsimi omega 3, inhibă dezvoltarea cancerului la sân şi ajută organismul în procesele antiinflamatorii.

Extrem de gustoase şi foarte uşor de preparat, aceste legume sunt un adevărat izvor de sănătate. Studiile au arătat că dacă mâncaţi regulat broccoli, riscul de a vă îmbolnăvi de cancer la colon sau de a dezvolta cancer la sân scade considerabil.

Încercaţi ca măcar o dată pe săptămână să nu vă lipsească broccoli din farfurie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment