Evitarea micului dejun
Un grup de cercetători a ajuns la concluzia că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Ei au analizat alimentaţia unui număr mare de persoane. Descoperirea a fost că voluntarii care luau în fiecare zi micul dejun, erau mai puţin afectaţi de obezitate, spre deosebire de cei care sar peste prima masă.

Micul dejun este important şi pentru faptul că duce la stabilizarea nivelului de glicemie şi reducerea nivelului de colesterol. S-a constatat că persoanele care iau regulat micul dejun, prezintă un risc cu mult mai mic de boli cardiace şi de diabet.

Alimentaţia înainte de somn
Kilogramele în plus se depun proporţional cu aportul caloric zilnic, neluând în consideraţie momentul în care mâncaţi. Cu toate acestea, s-a constatat că produsele consumate înainte de culcare trebuie evitate, în special alimentele grase, deoarece duc la încetinirea golirii stomacului şi la  exacerbarea indigestiei.

Dacă mai folosiţi şi condimente, puteţi face şi arsuri gastrice. Dacă simţiţi o nevoie urgentă de a consuma ceva seara, limitaţi-vă la produse uşoare, fructele şi legumele fiind alegerea cea mai potritivă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment