Primavara organismul uman necesita un regim alimentar special, care sa contina proteine, vitamine si microelemente.

Extrem de utile sunt supele din legume si carne slaba, deoarece contin multe substante nutritive si usor asimilabile, specifica sanatatea.com. Pentru a alunga astenia de primavara ne ajuta nucile, semintele de dovleac si floarea soarelui, o simpla salata de varza si morcovi, varza murata.

Oamenii de stiinta sustin ca primavara nu trebuie sa excludem carnea din regimul alimentar si e necesar sa folosim produse lactate, uleiuri vegetale, legume, ciuperci, ceai verde.

Primavara organismul este slabit, asa ca trebuie sa evitam dietele severe. Cea mai buna solutie este sa inlocuim bomboanele, biscuitii, tortele cu fructe uscate, congelate, miere.

E necesar sa ne amintim de medicul elvetian M. Birher-Benner, ce a propus teoria despre  valoarea energetică a produselor. El sustine ca pentru organismul uman cele mai folositoare sunt fructele si legumele proaspete, pomusoarele, verdeturile, nucile, cerealele, laptele, ouale si mai putin carnea.

Tineti cont de sfatul tuturor specialistilor si formati-va singuri un regim alimentar corespunzator, caci de sanatatea si figura noastra suntem responsabili noi insine. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment