Fructele proaspete,care conţin o proporţie ideală a diferitelor tipuri de zaharuri, pot înlocui cu succes zahărul. Sucurile de fructe şi fructele sînt o adevărată relaxare pentru organism, ducînd la normalizarea glicemiei, la reglarea funcţiilor pancreasului, la rafinarea gustului şi a percepţiilor olfactive.

Mierea de albineeste un îndulcitor ideal pentru ceaiuri, lapte sau sucuri. Mierea de albine reprezintă un amestec complex de zaharuri naturale, fiind un aliment viu pe care organismul uman îl asimilează fără probleme. Mierea nu poate fi folosită la obţinerea unor prăjituri sau a cozonacilor (aluatul îndulcit cu miere nu creşte) şi nici a majorităţii dulciurilor tradiţionale preparate termic (mierea încălzită la peste 70°C îşi pierde proprietăţile şi devine toxică pentru organismul uman).

Zahărul bruteste un alt înlocuitor al zahărului rafinat. Acest zahăr brut este foarte asemănător cu zahărul obişnuit, dar considerabil mai închis la culoare şi cu o formă mai neregulată decît a zahărului normal. Pentru prăjituri, cozonaci sau alte dulciuri, zahărul brut se comportă la fel ca şi cel obişnuit însă are punctul de topire mai scăzut, face mai puţină spumă, iar un avantaj important este acela că este mult mai sănătos pentru organismul uman decît zahărul rafinat.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment