Experţii britanici au analizat rezultatele mai multor studii şi au constatat: ideea că oamenii nu ar trebui să consume mai mult de trei ouă pe săptămână e total greşită. Grăsimile saturate prezintă un pericol asupra sănătăţii umane mai ceva decât un ou, care apropo, este un elemnt cheie a unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase, relatează sanatatea.com.

În ou, într-adevar se găseşte mult colesterol (391mg în 100g de ou brut sau 225mg la un ou de mărime medie), dar el este dominat de grăsimi nesaturate, dar nivelul de acizi graşi saturaţi este foarte mic.

În afară de aceasta, în ouă sunt puţine calorii, însă ele sunt o excelentă sursă de microelemente esenţiale şi de proteine de înaltă calitate. De aceea, oamenii supraponderali pot include în dieta sa şi câte un ou.

Cercetătorii nu au uitat să menţioneze în munca lor şi despre criza economică mondială. Potrivit acestora, în condiţiile actuale financiare grele, ouăle pot fi alimente ieftine şi utile pentru toată lumea şi în special pentru persoanele cu venituri mici.

În general, oamenii de ştiinţă cred că acum e momentul potrivit de reabilitare a ouălor şi plasarea în meniul persoanelor ce au grijă de sănătate. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment