Studiile recente demonstrează că extractele de mango au remarcabila capacitate de a reduce greutatea şi de a regla nivelul aşa-numitului colesterol "rău". Experţii au testat extractul din seminţe de această plantă şi au constatat că compontentele sale naturale au capacitatea de a regla procesele metabolice din organism.

În cadrul testelor au participat 102 de persoane, greutatea cărora depăşea norma, notează sanatatea.com. Toţi subiecţii au primit extractul de mango de două ori pe zi timp de 10 săptămâni. În plus, nici unul din ei nu urma un regim alimentar special în timpul experimentului şi duceau un mod de viaţă obişnuit.

Drept urmare, toţi participanţii la experiment au pierdut în greutate în medie cu 10kg. În plus, la toţi subiecţii a fost observat nivelul redus al colesterolului şi zahărului din sânge.

În prezent, experţii continuă să investigheze efectul extractului de mango şi planifică de a elibera un produs bazat pe acestea, care va contribui la combaterea excesuluil de greutate. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment