Oamenii de stiinta germani au constatat ca folosirea a doua grepfruituri pe zi reduce procesele inflamatorii din cavitatea bucala.

Pentru a confirma acest fapt, medicii de la Universitatea Friedrich Schiller au invitat 58 de fumatori si nefumători cu procese inflamatorii cronice ale gingiilor, noteaza sanatatea.com. Pe parcursul a doua saptamani, toti au mancat cate doua greipfruituri pe zi . Dupa aceasta perioada de timp, la ambele grupuri a crescut nivelul de vitamina C si a scazut sangerarea gingiilor.

Cu toate acestea, nivelul vitaminei C, care este foarte utila pentru gingii, era mai mic la fumatori, deoarece la iubitorii de nicotina nivelul initial de vitamina C in organism este mai jos in mediu cu 29%, decat in randul nefumătorilor.

Acelas studiu a cofirmat faptul ca o metoda excelenta de prevenire a bolilor inflamatorii a cavitatii bucale este cantitatea suficienta de vitamina C in organism. In grepfruit se contine 92,5 mg de vitamina C. De aceea, acest fruct este util pentru toti cei care doresc sa mentina cavitatea bucala intr-o stare sanatoasa. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment