Copiii care la naştere au mărimea capului mai mare decât media sunt mai inteligenţi, arată un studiu recent. Studiul a fost făcut prin observarea a 633 de bebeluşi britanici. Circumferinţa capului bebeluşilor a fost măsurată la naşterea şi la vârstele de 1 - 4 şi 8 ani.

De asemenea, copiii au dat un test de inteligenţă la vârsta de 4 ani şi la 8 ani. Cei care aveau circumferinţa capului mai mare au înregistrat un scor mai bun la testele de IQ. Cercetătorii au spus că dezvolatrea cutiei craniene până la vârsta de un an este crucială pentru inteliganţa copilului. Orice dezvoltare ulterioară nu mai ajută cu nimic.

La studiu au participat şi părinţii. A fost studiat felul în care părinţii participă la creşterea copilului, au fost studiaţi fraţii mai mari, dacă cei mici au fost hrăniţi la sân sau dacă mamele au avut depresie postnatală. În funcţie de rezultat fiecare familie a primit anumite note.

Cei care au înregistrat punctaje mari la testele de IQ aveau părinţi cu studii superioare, erau hrăniţi la sân pentru cel puţin 3 luni şi aveau mame care se ocupau exclusiv de creşterea lor. Cu toate acestea, cel mai important factor în obţinerea unui anumit punctaj la testele de inteligenţă a fost mărimea cutiei craniene.

Rezultatele studiului au întărit teoria conform căreia gradul de inteligenţă al unui om este dat de felul în care a fost îngrijit în primul an de viaţă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment