Iată câteva sfaturi pentru o alimentaţie corectă, relatate de tabloidul The Telegraph, preluate de sanatatea.com.

Ia-ţi doza de calciu
Creşteţi nivelul de calciu cu ajutorul inulinei (inulina creşte absorbţia calciului, fiind promotor al creşterii bacteriilor intestinale), folosind sparanghel, usturoi sau grăsimi esenţiale (Omega-3 şi 6).

Probiotice
Un nivel înalt de probiotice asigură o digestie mai bună, reducerea colesterolului, creşterea nivelurilor de vitamina B şi îmbunătăţirea funcţiei imune.

Păstrează un echilibru
Folosirea suplimentelor individuale pot crea un nivel ridicat de nutrienţi în detrimentul altora. Mai bine foloseşte un complex de minerale, decât unul individual.

Evită "super-alimentele"
Consumul a patru mere ţi-ar face la fel de bine ca şi o mână de fructe exotice sau pomuşoare costisitoare.

Dreptul la o consultaţie
În loc de auto-medicaţie, consultă un nutriţionist pentru a vedea de ce ai nevoie.

Alergii
Unii oameni cred că aproape toţi dintre noi nu tolerează sau suntem alergici la unele alimente. Întotdeauna trebuie de consultat un medic înainte de a tăia şi a folosi un anumit produs alimentar.

Dietă corectă
Dacă ai nevoie să pierzi în greutate, trebuie să o faci lent.

Dreptul de educaţie
Află mai multe despre nutriţie, dar nu despre dietă. Posibilităţile alimentaţiei sunt nenumărate, cunoscând fiecare produs ce conţine şi la ce urmări ar putea duce.

Fii pregătit
Asigură-te că ai în depozit cutii cu fasole, verdeaţă şi legume. Ele pot fi adăugate în supe sau salate pentru a suplini cantitatea de proteine şi fibre.

Ai grijă de un limbaj corect
Nu trata ca "bolnave" persoanele supraponderale. Trebuie să ai o atitudine corectă faţă de obezitate, de multe ori, după o perioadă de timp, oricine poate "acumula" kg în plus. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment