Fibrele alimentare sunt partea legumelor, cerealelor și fructelor care nu poate fi digerată. Ele au un rol important în menținerea sănătății. Ajută la scăderea colesterolului, previne constipația, dar și o combate și cel mai important pentru unele persoane: ajută în procesul de slăbire.

Fibrele pot fi solubile sau insolubile. Fibrele solubile sunt cele care ajută la normalizarea glicemiei și cele insolubile reduc riscul de cancer la colon. Nu consumați în exces fibre, deoarece se poate ajunge la deshidratare. Dacă totuși aveți o astfel de inclinație, ar fi recomandat să beți o cantitate mare de apă.

Fibrele solubile
Aceste fibre sunt nelipsite din: citrice, mazăre, fasole, ovăz, mere, căpșuni. Ajută la scăderea glicemiei și a nivelului colesterolului.

Fibrele insolubile
Făina integrală, unele legume, tărâțele de grâu și nucile conțin acest tip de fibre. Dau rezultate excelente în cazurile de constipație și accentuează tranzitul intestinal.

Nu evitați să consumați următoarele alimente care conțin o cantitate de fibre ce nu ar trebui ignorată: mazăre, zmeură, fulgi de ovăz, fasole roșie, mere, pâine integrală, broccoli.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment