Încerci să pierzi în greutate? O parte importantă a acestui proces este schimbarea în alimentaţia zilnică. Dacă te bucuri de gustările din timpul nopţii, vei pierde în greutate cu mult mai greu.

Nu trebuie să ignori ceea ce corpul tău încearcă să-ţi spună: Dacă îţi este foame, e pentru că organismul simte că are nevoie de ceva mâncare. Cu toate acestea, trebuie să ştiţi exact atunci când are nevoie de unele alimente, precum şi atunci când are nevoie de altele.

Importanţa micului dejun
Micul dejun este o masă foarte importantă. Când îţi este foame pe timp de noapte, încearcă să-ţi spui că vei avea un dejun mare dimineaţa. Gândul de a avea un dejun bogat va fi deajuns pentru a te ajuta să lupţi cu foamea.

Unele persoane simt nevoia de gustări nocturne nu pentru că le este foame, ci pentru faptul că se simt mai bine. Eşti stresat? Ai o senzaţie de tristeţe şi supărare? Mulţi oameni utilizează produsele alimentare pentru "a se simţi mai bine". De fapt, simţul de bine nu apare, ci doar vor fi reprimate emoţiile şi se va adăuga la greutate.

Carbohidraţii
Este dovedit faptul că hidraţii de carbon au un efect calmant asupra creierului. Acest lucru înseamnă că mulţi dintre noi folosim pe timp de noapte alimente ce ne-ar ajuta la somn. Însă, acest lucru nu este un motiv bun pentru a consuma, în special dacă doreşti să reduci din greutate. În locul unei gustări bogate în carbohidraţi, foloseşte una bogată în proteine. Există metode mai bune decât a "băga" pe gât gustări delicioase pe timp de noapte, pentru a dormi mai bine.

Asigură-te că menţii un regim alimentar bine echilibrat şi un stil de viaţă sănătos. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment