Vitamina B este elementul cheie care ajută la reacţiile chimice, acestea aducând energie din alimentele pe care le consumăm.

O ceaşcă de iaurt ne oferă 31% din valoarea zilnică necesară de vitamina B. În acelaşi timp, o cană de lapte oferă organismului uman 27% din necesarul zilnic. În completare, majoritatea alimentelor, atât cele vegetale, cât şi cele de origine animală, conţin măcar în mică măsură vitamina B. Astfel, este uşor ca bărbaţii şi femeile să îşi procure zilnic necesarul de vitamina B.

S-a stabilit că pentru bărbat este recomandată o cantitate de 1,3 grame pe zi, iar pentru femei o cantitate de 1,1 grame pe zi. Tocmai de aceea, deficitul de vitamina B, care se manifestă prin umflarea limbii şi crăpături în colţurile gurii, se întâlneşte foarte rar.

Se ştie că în cazul migrenelor o doză mare de vitamina B (400 mg/zi) ajută la calmarea durerilor foarte puternice de cap. Deşi studiile preliminarii confirmă eficienţa vitaminei B împotriva durerilor de cap, până nu se va face testul placebo, acest lucru nu va fi confirmat oficial.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment