Tinerii care mănâncă şuncă sau ouă cu şuncă de două ori pe săptămână sporesc şansele de a obţine leucemie cu 74 la sută, relatează The Sun, preluat de sanatatea.com.

Medicii avertizează că cei care mănâncă regulat cârnaţi şi hot-dog-uri au un risc similar pentru sănătate. Experţii cred că sunt de vină conservanţii chimici numiţi nitriţi, notează sanatatea.com. Cazurile de leucemie, un cancer de sânge care afectează 500 de copii britanici în fiecare an, sunt în creştere constantă ultimii zece ani, mai ales la copii sub cinci ani.

Medicii sunt îngrijoraţi de această creştere, totuşi ei cred că situaţia se poate ameliora prin schimbarea stilului de viaţă.

A fost efectuat un studiu în Taiwan asupra a 145 de copii şi adolescenţi diagnosticaţi de leucemie. S-a comparat alimentaţia cu un număr similar de tineri sănătoşi. O analiză a dietei a arătat că cei care mănâncă carne mai mult decât o singură dată pe săptămână sunt mai susceptibili de a avea cancer.

Raportul declară: "Consumul cărnii afumate este asociat cu un risc crescut de leucemie acută. Aceasta poate duce la formarea de compuşi cancerigeni în stomac." Studiul a găsit o probabilitate cu mult mai mică de a face leucemie la copiii care au mâncat o mulţime de legume.

De asemenea, se spune, că carnea afumată poate creşte riscul de cancer de intestine. Dar şi consumul supei cu un conţinut ridicat de sare poate creşte riscul de cancer la stomac, declară experţii. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment