Mâncatul pe timpul nopții nu face bine la siluetă. De multe ori, însă, nu vă puteți abține să nu vizitați bucătăria. Nu e nimic rău în acest obicei, atâta vreme cât veți grijă ce mâncați.

Asigurați-vă că foamea este cea care vă împinge spre bucătărie și nu setea. Nutriționiștii atrag atenția că de multe ori deshidratarea transmite anumite semnale care pot fi ușor confundate cu senzația de foame. Beți un pahar de apă înainte de a vă pune pe înfulecat. S-ar putea să nu mai fie nevoie de mâncare și să puteți relua somnul liniștit.

Ce puteți mânca?
Morcovi, țelină și humus

Puteți să le consumați în voie, sunt sănătoase, bogate în fibre și cu un conținut ridicat de apă. Nu reprezintă nici un pericol pentru siluetă!

Carbohidrați
Sunt ideali pentru insomniaci, pentru că le induc un somn liniștit prin intermediul zaharurilor simple. Cele mai bune alegeri: orezul fiert sau cartofii copți.

Dulciuri
Aveți o pasiune pentru dulciuri? Aveți undă liberă la fructele uscate, iar dacă vă puteți abține de la ciocolată, e excelent! Fibrele, potasiul și magneziul vă vor îmbunătăți activitatea digestivă.

Alune, arahide, migdale
Atunci când nu sunt bogate în sare, oleaginoasele sunt o sursă importantă de magneziu și vitamina B, stimulând secreția de serotonină - neurotransmițător ce intervine în instalarea stării de somn. Cât despre aportul caloric, nici un stres! 22 de migdale întregi echivalează cu 100 de calorii.

Lapte
Beți un pahar de lapte degresat, datorită conținutului de calciu și triptofan, vă ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine.

Ce trebuie să evitați?
Grăsimile, dulciurile, cofeina, prăjelile și mâncarea picantă. Unele alimente sunt deosebit de periculoase atunci când sunt ingerate pe timp de noapte. Mâncărurile picante, prăjelile și alte alimente ce au un conținut ridicat de zahăr, cofeină și grăsimi, ar trebui evitate din cauza riscului mare de indigestie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment