Nutriţionistul american Lean Elley le recomandă femeilor să nu se atingă niciodată de prăjelile de orice fel, pâinea albă, margarina, orezul şi zahărul alb.

Chiar şi în perioadă de recesiune economică specialiştii nutriţionişti se întrec în a da sfaturi pentru o dietă adecvată, sau pentru un look impecabil. Ultima recomandare apărută pe piaţă: topul celor cinci alimente pe care o femeie n-ar trebui să le mănânce niciodată.

Prăjelile de orice fel, pâinea albă, margarina, orezul şi zahărul alb. Nutriţionistul american Lean Elley spune că, pentru orice aliment prăjit, un bun înlocuitor ar putea fi sote-ul.

Cu alte cuvinte, folosirea unei cantitati minime de ulei, dar care dă mâncării savoarea şi complexitatea dorită: treceţi legumele prin ulei de măsline şi lăsaţi-le să se înabuşească la foc mic. Un pic de usturoi şi sare ar trebui sa-i dea gustul perfect. Rezultă o masă bună, deloc grasă.

Spuneţi un nu categoric pâinii albe, şi înlocuiţi-o cu păine neagră, de grău. Veţi fi surpins de rezultate, chiar dacă în meniul dumneavoastră întră şi sandvisurile.

Încercaţi să înlocuiţi margarina cu unt nesărat şi ulei de măsline extra virgin- în cantităti egale. Orezul alb înlocuit cu orez brun, zahărul alb cu ciocolată amăruie ori fructe, şi garantat , nutriţionistul întrevede rezulatele scontate pentru o siluetă de învidiat de către oricine.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment