Alimentația incorectă este considerată a fi principala cauză a apariției cariilor dentare, deoarece scade nivelul pH-ului din cavitatea bucală. Cariile dentare reprezintă o afecțiune ce se întâlnește destul de des. Cercetările arată că alimentele bogate în fibre masează gingiile și curăță suprafața dentară. Aceste produse sunt castraveții, ridichea, merele, pepenii, morcovii.

Medicii recomandă la consumul citricelor să clătiți gura cu apă, deoarece acizii prezenți în aceste alimente pot ataca smalțul dentar.

Printre alimentele recomandate se numără fructele, laptele, iaurtul cu fructe proaspete, cașcaval. Biscuiții, cipsurile, cerealele și carnea pot fi mâncate doar în timpul mesei, după care trebuie să urmeze periajul dinților. În caz contrar, resturile rămase în dantură se pietrifică, ducând la apariția cariilor.

Consumul zilnic de lactate duce la creșterea concentrației de calciu din placa dentară cu circa 110 % şi ajută la întărirea dinților. Cercetările mai arată că, lactatele previn și demineralizarea dinților.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment