Unul dintre motivele pentru care abandonam usor o dieta de slabire este senzatia permanenta de foame. Multe persoane considera, insa, ca daca nu iti este foame, o dieta nu este eficienta.

O dieta sanatoasa nu presupune infometarea. Mai mult, atunci cand ii oferim organismului mult mai putine calorii decat are nevoie, acesta actioneaza astfel incat sa conserve cat mai bine rezervele de grasime.

Daca apoi revenim la un comportament alimentar normal, organismul – temandu-se sa nu treaca din nou printr-o perioada de infometare – va acumula mult mai usor depozite de grasime.

Asadar, nu este recomandat sa facem “greva foamei” pentru a slabi din cel putin doua motive. In primul rand, vom afecta intregul organism. In al doilea rand, kilogramele pierdute revin cu mare usurinta.

Totusi, este inevitabil ca in timpul unei diete sa nu te incerce senzatia de foame. Mai ales la inceput este dificil sa te obisnuiesti.

Ar trebui sa iti stabilesti ore fixe de masa si sa incerci sa le respecti cat mai bine. Chiar daca jobul nu iti permite sa te bucuri de o masa reala, te poti desprinde de calculator cateva minute pentru a savura o masa sau o gustare. Totul tine de vointa. Asa cum corpul se obisnuieste cu anumite ore de somn si de trezire, la fel el se va obisnui si cu un program de mese si dupa un timp va incepe sa ti se faca foame numai la intervalele de timp stabilite de tine.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment