Salata de grădină este plină de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Dar acestea nu sunt suficiente pentru unii oameni. Urmează patru moduri de a face salata mai bună.

Sunt multe motive întemeiate de a consuma salata. O farfurie mare cu salată verde, morcovi, varză mărunţită, castraveţi proaspezi e o modalitate rapidă de a obţine o doză bună de vitamine, minerale şi antioxidanţi, fără aportul multor calorii.

Există doar o problemă. Când termini de consumat toate aceste legume, probabil încă vei fi înfometat. Soluţia? Fă-ţi o salată ce-ţi va potoli mai bine foamea şi-ţi va reda un grad de saţietate mai mare.

Adaugă ulei de măsline
Uleiul de măsline poate că e bogat în calorii, dar acesta conţine un acid gras cunoscut sub numele de acid oleic. Acidul oleic participă la formarea unui hormon, care te va ajuta să-ţi potoleşti foamea. Pentru a mări efectul uleiului de măsline, alege un ulei ce nu conţine adaos de zahăr. Uleiul de măsline este, de asemenea, o sursă bună de grăsimi nesaturate.

Adaugă proteine
Bucatele, care sunt bogate în proteine ajută la creşterea saţietăţii. După ce vei adăuga o varietate de legume, poţi îmbogăţi salata cu o cantitate mică de pui, ton sau somon pentru a mări cantitatea de proteine.

Adaugă câteva alune
Nucile şi alunele conţin acid pinolenic, un compus care stimulează secreţia a doi hormoni ce cresc saţietatea: CCK şi GLP-1. Aceşti doi hormoni trimit mesajul la creier că eşti sătul. Dacă nu găseşti la moment nuci, presară un pumn de migdale. Ele sunt bogate în fibre şi grăsimi nesaturate.

Adaugă fasole
Majoritatea oamenilor nu iau în considerare fasolea. Ea este bogată în fibre şi în amidon. Când vine vorba de fasole, încearcă fasole neagră pentru o salată în stil mexican sau năut pentru una mediteraneană.

Prepară o salată care să-ţi potolească senzaţia de foame. Adaugă unele din aceste ingrediente sau poţi încerca altele, făcând următoarea salată şi mai gustoasă. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment