Dieta bogată în orz, ovăz, grâu şi secară întăreşte sistemul imunitar, stimulează formarea de globule roşii şi întreţine sănătatea creierului.  La sfârşitul fiecărui anotimp, organismul nostru are nevoie de o dietă de detoxifiere. Potrivit nutriţioniştilor, detoxifierea cu cereale, legume şi fructe este un mod de a preveni bolile dificil de tratat. Una dintre cele mai eficiente metode de "curăţare" a organismului este cura cu cereale.

Studiile recente arată că 68 la sută din populaţia ţării noastre nu oferă cereale copiilor la micul dejun, în timp ce 23 la sută nu ştiu cât de consistent este un meniu alcătuit din cereale.

Comparativ cu alţi europeni, care consumă între două şi nouă kilograme de cereale pe an, un român consumă în medie 280 de grame pe an. O cură de cereale, la începutul primăverii, joacă un rol dublu - elimină reziduurile din organism şi creşte imunitatea. De aceea se recomandă o dietă bogată în orz, ovăz, secară şi grâu, chiar şi persoanelor sănătoase.

Datorită procentului crescut de magneziu, orzul este inclus de specialişti în grupa tratamentelor naturiste anticancerigene, în timp ce acidul de siliciu conţinut de această cereală întăreşte ţesutul epitelial, unghiile şi părul.

De asemenea , cereala este un tonic al sistemului nervos. Ovăzul se remarcă în rândul cerealelor prin conţinutul sporit de proteine. 100 g de fulgi de ovăz asigură raţia zilnică necesară de aminoacizi. Această cereală este bogată în minerale, calciu, dar şi în vitamine din complexul B-urilor, care hrănesc creierul.

Secara este apreciată ca o sursă de vitamine, potasiu, magneziu şi microelemente. Cura cu fulgi de secară este importantă pentru creşterea oaselor şi formarea globulelor roşii. Grâul conţine cel mai mult fier din categoria cerealelor. De asemenea, conţine vitamina E şi minerale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment