Uneori importanţa anumitor sucuri este subestimata si nici nu stim care este actiunea lor benefica asupra orgnismului nostru. De exemplu, sucul de mere nelimpezit, fara zahar ajuta in ateroscleroza, in boli de ficat, de rinichi si a vezicii urinare. Plus la toate imbunatateste functia intestinului, indeparteaza din organism radicalii liberi si toxinele, restabileşte fortele dupa exercitiile fizice.

Sucul de visine e minunat prin faptul ca pastreaza tineretea dintilor si a ochilor, mentine la un nivel adecvat hemoglobina si se lupta cu infecţiile tractului urinar. De asemenea sucul reduce riscul de cancer si mentine capacitatea de lucru a creierului, poate duce la pastrarea unei memorii excelente chiar si la o varsta inaintata.

Sucul de afine - ajutor activ impotriva diabetului, previne afectiunile gingiilor si mentine microflora intestinala. Sucul mai are un avantaj - previne formarea ridurilor.

Sucul de struguri pe langa antioxidanti mai contine vitamine din grupul B, care mentin tineretea pielii, parului si unghiilor. La fel ajuta impotriva infecţiilor, bolilor sistemului cardiovascular si articulatiilor. Inclusiv acest suc pastreaza memoria si lupta impotriva cancerului mamar.

Vinul rosu sec, desi nu se incadreaza in lista de sucuri, este pe locul doi in randul bauturilor utile pentru organism. Cate 30 grame pe zi sunt necesare pentru profilaxia tuturor formelor de cancer. In plus, nu are egal in ceea ce priveste numarul de antioxidanti continuti. De asemeni protejează inima, vasele si articulatiile. Dar... contine alcool, ce reprezinta unicul minus.

Cel mai unical din toate bauturile este sucul de rodie. Pe langa antioxidanti, el contine calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu. Acest suc este bun pentru sistemul cardiovascular, articulatii, piele, par si unghii, pentru sistemul circulator si nervos. (O.P.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment