Includerea orezului in ratia alimentara zilnica reduce riscul aparitiei multor boli cronice, inclusiv diabet zaharat de tip II, boli cardiovasculare si obezitate.

Consumul de orez, de asemenea, ne ajuta sa mentinem un regim alimentar echilibrat si sanatoas. S- a constatat ca oamenii care mananca mai mult orez, inclusiv legume, fructe de mare si carne de pasare primesc multe fibre, acid folic, potasiu si fier. In plus, iubitorii de orez, consuma alimente mai sarace in glucide si grasimi.

Orezul este alimentul de baza in tarile asiatice, acesta este un produs accesibil si foarte util. S-a demonstrat ca oamenii care consuma orez regulat, primesc odata cu alimentele cu 4,5 grame in zi mai putine grasimi si cu 3,3 grame mai putine glicide. Aceste cifre echivaleaza cu minus 54 calorii pe zi, ceea ce le permite iubitorilor de orez sa slabeasca cu 3 kg in an.

Potrivit nutritionistilor americani, orezul brun si alb este o sursa de glucide complexe, astfel incat utilizarea regulata ajuta la reducerea aportului caloric, ajuta la mentinerea greutatii normale si protejeaza organismul de maladiile cronice. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment