Oul de prepeliță, în comparație cu oul de găină, conține de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de circa 15 ori mai multă vitamină B2 și de 5 ori mai mult fosfor. În plus, mai conține o serie de proteine formate din aminoacizii esențiali organismului, cât și alte vitamine și minerale (calciu, vitaminele A, E ş.a.)

Cura cu ouă de prepeliță este benefică în orice timp. În unele maladii, ouăle de prepeliță accelerează însănătoșirea. Ouăle de prepeliță sunt recomandate în următoarele afecțiuni - afecțiuni cardiace, afecțiuni renale, afecțiuni hepato-biliare, obezitate, slăbirea imunității, hipertensiune arterială, ulcer și unele maladii digestive ușoare, conjunctivite, urticarii, tuse și astm bronşic, tulburări de memorie, stimulează creșterea și dezvoltarea copiilor, anemie, colesterol mărit, diabet, astenie, impotență.

Cura cu 120 de ouă
În primele 2 zile, dimineața pe stomacul gol, consumați câte 3 trei ouă crude. În a 4 zi se vor consuma dimineața patru ouă. În următoarele 25 de zile consumați câte cinci ouă pe zi.

Cura cu 240 de ouă
Cura durează 50 de zile. Ouăle se consumă în modul următor: în primele 2 zile câte 3 ouă pe zi. În a 4 zi - 4 ouă. Din ziua a cincea până în ziua 48 - câte 5 ouă pe zi. În ziua 49 - 3 ouă pe zi. În ziua 50 – 2 ouă pe zi.

Cura cu ouă de prepeliță pentru copii
Copii între 1 și 3 ani - se consumă câte 2 ouă pe zi timp de 30 de zile;
Copii între 4 și 7 ani - se consumă câte 3 ouă pe zi timp de 20 de zile;
Copii între 8 și 10 ani - se consumă câte 3 ouă pe zi timp de 30 de zile;
Copii între 11 și 15 ani: cura durează 32 de zile. În primele 4 zile se consumă 3 ouă pe zi, din ziua 5 până în ziua 30 se consumă 4 ouă pe zi, în ziua 31 - 3 ouă și în ultima zi un ou.

Cel mai bine este să consumați ouăle crude dimineața pe stomacul gol, spărgându-le și bându-le direct din coajă. Dacă însă nu vă plac, le puteți combina într-o salată de fructe sau legume, cu brânză sau miere, însă tot în stare crudă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment