Pentru a menține un tonus energetic optim și pentru a ardere grăsimile, organismul uman are nevoie de o alimentație echilibrată. Alimentația corectă la birou nu reprezintă o misiune dificilă. O puteți obține printr-un simplu exercițiu de voință.

Micul dejun reprezintă masa cea mai importantă a zilei. Din el nu trebuie să lipsească pâinea, bogată în carbohidrați, iaurtul, ce contribuie la îmbunătățirea memoriei sau cerealele, o sursă sigură de fibre. Utile pentru memorie sunt și nucile, datorită unui conținut mare de magneziu, acid folic, fosfor, vitamine, potasiu și săruri minerale. Spre ora prânzului, se recomandă consumul fructelor, deoarece acestea sunt furnizoare sigure de energie.

Încercați să păstrați ritmicitatea orelor de masă. Dacă serviți masa într-un alt loc decât biroul, aveți grijă ca mesele să nu fie prea încărcate și diferențiate cantitativ pentru a nu suprasolicita aparatul digestiv. Pentru menținerea vitalității, organismul femeii are nevoie de 2400 de calorii, iar din alimentație nu trebuie să lipsească lipidele, glucidele și vitaminele. Dacă timpul nu vă permite să luați o masă adevărată, sunt bune fructele și legumele în stare proaspătă, salatele și iaurturile.

La ora prânzului, se indică să se consume carne de pui sau de pește sau orice alt tip de carne slabă și o salata proaspătă de legume, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Datorită conținutului bogat în acizi grași omega-3, peștele ajută la păstrarea agerimii minții, stimulând în același timp producerea de serotonină, hormon ce induce starea de mulțumire.

Se poate consuma o porție mică de cartofi fierți sau copți. În afara aportului de fibre, cartofii favorizează tranzitul digestiv, iar amidonul pe care îl conțin, provoacă senzația de saturație. Suplimentar, cartofii conțin și vitamina B1, C, fier și magneziu, util în eliminarea stresului.

Pentru o alimentație sănătoasă, excludeți dulciurile din meniu și înlocuiți-le cu fructe proaspete sau compoturi. Beți cât mai multă apă și limitați consumul de cafea la maxim o ceașcă pe zi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment