Specialiștii susțin că nu doar dulciurile ne ajută să ne simțim bine. Sunt produse care au proprietăți antidepresive. Studiile arată că alimentele care dau stări de bine conțin hidrați de carbon care ridică nivelul serotoninei din creier și oferă o stare de bine, la fel ca cea oferită de medicamentele antidepresive. În momentul în care urmăm un regim ce include aceste alimente, mâncarea poate binedispune. Trebuie însă de respectat 2 reguli de bază.

1. Introduceți proteine la fiecare masă, deoarece ele contribuie la producerea serotoninei, care sporește buna dispoziție. Acestea pot fi găsite în carnea de pasăre, fructe de mare și carne fără grăsime.
2. Micșorați carbohidrații.

Carnea de pui
Carnea de pui se include și ea pe lista produselor ce oferă o bună dispoziție. Explicația stă în proteinele conținute de acest tip de carne, ca și de fructele de mare. Nutriționiștii menționează introducerea lor cât mai frecvent în alimentație.

Ceaiul
Ceaiul este un calmant desăvârșit. Iar ceaiul negru reprezintă un adevărat energizant. Însă acesta este un efect fiziologic, deoarece nu s-a demonstrat că au efecte asupra stării de spirit.

Ciocolata
Un alt produs despre care se vorbește că oferă o bună dispoziție este ciocolata.

Alcoolul
Alcoolul este un alt produs care combate depresia. Câteva pahare pe zi vă pot feri de depresie, însă consumul în exces poate dăuna sănătății.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment