Specialiștii recomandă să ne hidratăm în perioada rece la fel de bine ca și în timpul verii, să utilizăm creme hidratante lejere, cu puține ingrediente în compoziție și să ne îmbrăcăm bine, cu haine călduroase, care nu conțin materiale plastice. În plus, nutriționiștii încurajează consumul zarzavaturilor.

Hidratarea corespunzătoare
Lichidele reprezintă cei mai importanți nutrienţi pentru corp. Mușchii conțin apă în proporție de 70%, creierul, în proporție de 75%, iar în lipsa unei hidratări corecte, pielea se usucă. Suplimentar, apa posedă un rol important în eliminarea toxinelor, reglează temperatura corpului și ajută la menținerea tonusului muscular.

Din păcate, oamenii au grijă să se hidrateze corect mai mult vara. Pentru piele este important utilizarea cremelor lejere, fără prea multe ingrediente. Cu cât un produs are mai multe elemente în el, cu atât trebuie evitat. O cremă eficientă pentru corp este una cu 6-10 ingrediente, cu o proporție de apă de 70% și cu una de ulei de 30%. Există creme și cu 56 de ingrediente, care în unele cazuri sunt dăunătoare.

Cremele hidratante întrețin pielea și o protejează de vânt și de aerul rece. Trebuie utilizată dimineața, înainte de a ieși din casă și seara, înainte de culcare. În cazul pielii sensibile, nu se recomandă spălarea de foarte multe ori pe zi. Cremele de duș și săpunul, utilizate în exces, predispun pielea la uscăciune.

Alimentația corectă
În ceea ce privește alimentația, specialiștii recomandă zarzavaturile. Acestea sunt bogate în vitaminele A, E, F și C, cu efect protector asupra pielii. Un rol important pentru piele îl are și vitamina B. În lipsa acesteia, buzele se usucă, crapă și devin mai sensibile. Echilibrul nutrițional se poate menține prin aportul corect al cărnii, lactatelor, ouălor, grăsimilor, făinoaselor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment