Fructele exotice sunt extraordinare pentru cei care vor să slăbească sau să-și întărească sistemul imunitar. În plus, regularizează tranzitul intestinal și ajută la prevenirea apariției cancerului și a maladiilor. Din această cauză, sunt potrivite pentru persoanele care doresc să slăbească.

Fructul pasiunii
Maracuya este bogat în vitaminele A și C, potasiu, fibre și conține doar 16 calorii. Tăiați în două fructul pasiunii și apoi scoateți și consumați pulpa cu semințe. De asemenea, puteți consuma maracuya în salate de fructe sau cu pui ori pește.

Rodiile
Rodiile sunt bogate în antioxidanți. Consumate des, rodiile întăresc sistemul imunitar și mențin prospețimea tenului. Aceste fructe se consumă simple, alături de alte produse în salate sau adăugate în iaurt-uri sărace în grăsimi. O jumătate de fruct conține circa 80 de calorii.

Guava
Acesta este un fruct zemos, dulce și acid, are gust de căpşune și de pere. Miezul poate fi de culoare albă, galbenă, roz sau roșie. Guava este o excelentă sursă de vitamina C. De asemenea, conține vitamina A, fibre, potasiu, fosfor. Acest fruct este și un bun afrodiziac.

Kiwi
Cu doar 70 de calorii, kiwi-ul reprezintă o sursă de potasiu, fibre și are o cantitate dublă de vitamină C față de o portocală. În plus, kiwi menține tenul strălucitor și anihilează efectul radicalilor liberi. Dacă este utilizat ca o mască, poate ajuta și la prevenirea ridurilor.

Carambola
„Fructul stea" are o culoare galben-auriu, iar gustul este o combinație de citrice, măr și prune. Fiecare fruct conține 40 de calorii și este o sursă foarte bună de vitamina C. Se spală, se feliază și se mănâncă cu totul. Poate fi adăugat în salate, în diverse feluri de mâncare sau chiar ca garnitură. Carambola are un gust acrișor și de multe ori se folosește la ornarea deserturilor. Persoanele care au probleme cu rinichii nu ar trebui să consume acest fruct, deoarece conține acid oxalic.

Papaya
Fructul conține multă vitamina C și este o sursă bună de potasiu și folaţi. Papaya se indică îndeosebi după mesele copioase, deoarece conține o enzimă care ajută la procesul de digestie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment