Portocalele și clementinele sunt recomandate de specialiști, deoarece întăresc sistemul imunitar și ne feresc de diverse maladii.

Dulci și aromate, portocalele roșii siciliene conțin fier, calciu și vitamina A. Au proprietăți curative și de prevenire a bolilor. Cercetările arată că aceste fructe conțin circa 130% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Antocianina, pigmentul roșu pe care îl conține, este un antioxidant cunoscut ce reduce efectele afecțiunilor legate de îmbătrânire.

O portocală roșie, de dimensiuni medii, conține 260 mg de potasiu, ceea ce reprezintă 15% din necesarul zilnic recomandat. Mineralul dat are un rol important în scăderea tensiunii arteriale și ajută la păstrarea ritmului regulat al inimii. În plus, oferă energie organismului.

Foarte sănătoase sunt și clementinele. Dulci, de obicei, fără semințe, acestea sunt bogate în vitamina C, fibre și folaţi. Persoanele predispuse la alergii, de diferite feluri, pot apela la micuțele clementine pentru a scăpa de aceste neplăceri. Acidul citric pe care aceste fructe îl conțin protejează împotriva formării pietrelor la rinichi. Au rol important și în întărirea imunității organismului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment