Acest fruct contine vitamine importante pentru organism, glucide, proteine si celuloza. Astfel, el intareste sistemul imunitar si vasele sangvine.
La ce este bun kiwi
La ce este util kiwi : continutul fructului
Un fruct de marime medie contine 75 mg vitamina C, 2,6 g fibre, 4 mg sodiu, 11 g carbohidrati. Continutul caloric este de 46 kcal. El contine saruri minerale (potasiu), acid tanic si enzime capabile sa dizolve proteinele.

Un fruct pe zi asigura necesarul zilnic de vitamina C. In kiwi se gaseste mult magneziu, saruri minerale si fibre care ajuta la eliminarea colesterolului si normalizeaza digestia. La fel, fructul est bogat in vitaminele  A, B, E, PP, B1, B2, fier, calciu, fosfor, caroten.

Kiwi este foarte bun la arderea grasimilor, care blocheaza arterele.

Datorita vitaminei C kiwi neutralizeaza perfect nitratii, care ajung in organism cu alimentele. O alta functie importanta este eliminarea viermilor paraziti, prevenirea cariilor dentare si formarii pietrelor la rinichi.

Uimitor, dar adevarat: acest fruct are o putere de intinerire, prevenind incaruntirea prematura.

Deoarece el contine potasiu, se recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Pirozisul si greutatea in stomac vor fi mai putin pronuntate daca se va include in ratia alimentara zilnica, macar cate un fruct.

Deoarece kiwi contine magneziu, el este utilizat pe larg in producerea produselor cosmetice. Acesta tonifica pielea, o face mai ferma si are un efect inalbitor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment