In ciuda faptului, ca ouale de prepelita sunt mult mai mici decat cele de gaina, ele contin de 4 ori mai mult fier, fosfor si potasiu. In ele se gasesc mai mult cupru, cobalt, vitaminele A, B1, B2 si aminoacizi esentiali necesari atat adultilor, cat si copiilor.
Ouale de prepeliţa – daune si beneficii
Beneficiile
- Anemie
- Statut hipo si hipertensiv
- Dureri de cap
- Imunodecienta
- Boli ale tractului gastro-intestinal
- Diabet zaharat

Acest produs poate fi baza nutritiei pentru copiii cu deficiente de sanatate. Sunt recomandate si locuitorilor cu zone ecologic defavorizate.

Pentru copii sunt foarte folositoare daca se consuma in doze adecvate. Ouale de prepelita contribuie la cresterea oaselor si a tesutului mulscular, dar previne si rahitismul.

Utilizarea se face in dependenta de varsta persoanei. De exemplu, copiilor sunt indicate de la 2 la 6 bucati pe zi, adultilor 4-6.

Cu scop terapeutic se permite de consumat pe stomacul gol, dimineata. Se pot bea si cu apa calduta. Ouale crude contin mai multe substante nutritive decat cele fierte.

Un avantaj major este ca ele contin asa aminoacid ca lizocymul, care impiedica dezvoltarea bacteriilor si astfel se curata rinichii si ficatul.

Oua de prepelita – daune
Despre daune se poate vorbi nu mai in cazul, cand persoana este alergica. Ouale contin alergenul ovomucoid, ceea ce duce la intoleranta produsului. La copii, acest fenomen apare mai frecvent, decat la adulti, de aceea parintii trebuie sa fie precauti.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment