Japonezilor nu le place să stea pe loc şi au inventat un medicament care previne formarea tumorilor. Acesta conţine smochine. Despre proprietăţile curative ale sucului de smochine se ştie multe. El are acţiune anti-inflamatoare şi emolientă. Proprietăţile utile ale smochinelor sunt demonstrate în tratamentul pielii, predispus la acnee.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui fruct este că acesta este un produs dietetic. În acelaş timp, el conţine acizi organici, glucoză, levuloză, zaharoză, arabinoză, mannoheptuloză, sedohentuloză. Fructele coapte conţin şi acid de glicerină.

Proprietăţi utile: ce tratează?
Graţie acestui fruct delicios putem scăpa de unele probleme ale organismului.

El poate fi folosit în:
- intoxicaţii (substanţele conţinute normalizează fucţia stomacului, stimulează funcţia rinichilor şi a ficatului);
- vindecarea rănilor (se prepară terci);
- dureri de gât şi tuse (fructul se prepară cu lapte cald);
- calitate de antipiretic;
- reducerea nivelului de colesterol;
- anemie (conţine mult fier);
- în boli cardiovasculare;
- în tratamentul trobozei vasculare (conţine fermentul fitsin eficace în acest caz);
- calitate de laxativ (se prepară sirop de smochine).

Consumul regulat de smochine poate să menţină funţionarea stabilă a organismului. Acest fruct nu se recomandă celor cu diabet zaharat, gută şi celor cu boli gastro-intestinale, ce decurg acut.

Reţete populare:
În caz de febră se poate consuma smochine cu lapte. Pentru aceasta e necesar un pahar de lapte şi 2 linguri de smochine uscate şi tocate.

Tusea poate fi vindecată prin adăugarea lor într-un pahar de lapte fierbinte şi apoi frecarea anumitor zone (gât, piept) cu aceste fructe.

Dacă aţi pierdut vocea, vă poate ajuta acest fruct uimitor. Se fierb 6 fructe în pahare de lapte, până când laptele se va evapora pe jumătate. Acest medicament se administrează de mai multe ori pezi câte un sfert de pahar.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment