Există diferenţe mari între berea fabricată tradiţional şi berea lager şi cea amară. Orzul este mai întâi germinat, apoi malţificat. „Mustul de bere" rezultat este fiert cu hamei (bogat în numeroase răşini, ce dau aroma unică a berii) apoi se adaugă drojdia fabricantului de bere pentru a începe procesul de fermentaţie.
Berile brune sunt de obicei mai dulci datorită conţinutului mai ridicat de zahăr, în timp ce berile lager obişnuite conţin mai puţin alcool. Berile tradiţionale la butoi sunt fabricate fără aditivi chimici păstrate în butoaie de lemn.
În mare parte a Europei şi în SUA, se caută berile cu gust mai fin, mult mai gazoase, şi berile lager, dar acestea pot provoca balonare şi disconfort abdominal. Din păcate, ideea că berea brună este mult mai nutritivă este doar un mit.
Cu toate acestea, consumată în cantităţi moderate, berea este un diuretic eficace, o sursă importantă de vitamina B12 şi de energie, luptând cu anemia, letargia şi sindromul oboselii cronice,
Ştiaţi că...
- Energie / 330 ml - 70-125 kcal;
- Este bogată în vitamina B12;
- Este bună împotriva anemiei, oboselii cronice şi retenţiei adipoase;
- De preferat a se consuma la temperatura pivniţei;
Pentru a da luciu părului tocit şi fără viaţă, clătiţi-l cu bere după ce l-aţi şamponat din abundenţă. Ajută cuticulele de la rădăcina părului să se netezească pentru a oferi un aspect lucios părului. Ca alternativă, şampoanele pe bază de bere sunt disponibile în magazine.